Het MAC is ontstaan uit de vroegere boksschool Stokkem opgericht in 1993 door Debois Marc. Deze sportschool kende zijn successen met boksers als Op ’t Eynde, Ouayah, Smeets, etc. in de midden van de jaren 90.

Einde jaren '90 besloot de trainer ook het Chinese kickboxing te introduceren in de boksschool.Een stijl waarin de trainer zowel een Belgische als een Europese titel in het Full-contact wist te behalen.Vergelijkbaar met het huidige MMA van nu...Ook thaiboksen deed een jaar later zijn entree in de boksschool.

Vanwege de steeds terugkerende problemen met de uurregeling,het grote aantal leden en de diversiteit aan lessen werd in 2002 uitgekeken voor een nieuwe locatie voor het bouwen van een eigen complex.

Na overleg met het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem werd besloten een stuk grond aan te kopen aan de sportlaan te Dilsen-Stokkem en dit in 2004. Na het bekomen van de vergunning werd er op 8 maanden tijd een heus trainingscomplex neergeplant met alle faciliteiten voor de moderne vechtsporter van deze tijd.