3 x goud op de Belgische jeugdkampioenschappen in Berchem 16.11.19

Rate this item
(0 votes)
14-11-2019
16 november met een 9 jeugdvechters naar het Belgisch kampioenschap Muay Thai in Antwerpen
Ik ga het verslag overnemen van de krant want dat scheelt me wat tijd,toch nog even dit, fier om er te zijn als 1 team, ik heb genoten net als de andere coaches van deze leerrijke dag,iedereen geknokt op het scherpst van de snede..Allemaal top gevochten!

Bron; Het belang van Limburg
Dilsen-Stokkem - Zaterdag 16 november vonden de Belgische kampioenschappen thaiboksen voor jeugd plaats in Berchem bij Antwerpen. Het Martialartscenter uit Dilsen-Stokkem behaalde met hun jeugd drie gouden en twee zilveren plaatsen.
Met een deelnemersveld van 300 jonge atleten had de Belgische thaiboksbond (BKBMO) een zware opgave voor alles in goede banen te leiden, maar de organisatie liep zo goed als vlekkeloos. De wegingen begonnen al om 8 uur 's morgens, de partijen vonden plaats vanaf 11.30 uur, een 4-tal ringen sierden de sporthal van Berchem
De Dilsenaar Jason Chartouf haalde goud in de gewichtsklasse -72 kg bij de 14-15 jarigen, ook de eerste plek voor de 12-jarige Jaynee Kellens uit Stein in de klasse -72 kg en de 11-jarige Kinrooienaar Quinten Styven bleek ook de beste in zijn poule onder de 39 kg.
Zilver was er nog voor Kyel Coolen (Kinrooi) en Jessica Geuns (Oudsbergen).
Coach Debois: “We hadden acht kampers opstaan, waarvan er vijf huiswaarts mochten met een zilveren of gouden plak. Jason haalt netjes goud na twee zware partijen. Deze beginnende kamper heeft veel potentieel. Jaynee heeft al wat titels op haar naam staan en vocht sterk tegen een twee jaar oudere boomlange opponente in de finale met een mooie puntenwinst. Quinten is een sterke jongen die het afgelopen jaar veel vooruitgang geboekt heeft. Ook hij heeft nog maar enkele partijen achter de rug en had een zware poule waarin hij alledrie zijn tegenstanders versloeg op punten. Een talentje! Kyel en Jessica wonnen beiden mooi de halve finales, maar verloren nipt van hun tegenstander op punten. In 2018 namen we ook deel en toen mochten we tweemaal goud mee naar huis nemen. Dit jaar deden we beter, en dat dankzij de goede samenwerking van ons hele team
Login to post comments